OM OS

En gård med masser af historie

Kimesbjerggaard historie

Kimesbjerggaard er en gammel slægtsgård, hvor vi nu er 5. generation der bor på vingården. På gården bor Kirsten og Leif Ganderup som idag driver Kimesbjerggaard Vingaard.

Kirsten er barnefødt på gården og som voksen flyttet tilbage til familiens slægtsgård ved Sinebjerg strand. Indtil 90´erne var gården et aktivt landbrug, hvor der blev knoklet for at leve af jorden og dyr som høns, ænder, gæs, grise og køer. Gennem tiderne har utroligt mange mennesker taget del i og sat deres præg på gården. Hos Kirstens forældre var der der plads til alle og alle gav en hånd med, store som små. Gården har ikke alene huset 4 generationer af Elmelund-slægten, men også masser af anden familie fra nær og fjern, naboer, feriebørn, krigsbørn, karle, venner, samarbejdspartnere og mange flere.

Vi byder, ligesom vores forgange slægt, gerne alle der har lyst, til at komme og besøge os, meget velkomne. Idag sætter vi fokus på dansk vinproduktion når vi byder indenfor, istedet for traditionelt landbrug - men vores mentalitet er den samme; kom indenfor, vi er dem vi er og man må gerne være med !

Starten på vores danske vin

Vinproduktionen startede i 2008 som et projekt, som hurtigt udviklede sig og blev større. Vores interesse for vin og dens egenskaber, kombineret med gårdens store arealer og unikke placering ved kysten, blev grundstenen til de produkter vi laver idag. Allerede dengang vi startede, blev der af årenes høst produceret mange flasker rød- og hvidvin.

I 2015 blev det officielle nye vineri indviet og taget i brug. De seneste år har vi således solgt vores vine kommercielt. Med tiden er der også kommet flere og flere vinstokke til og vi producerer nu på ca. 2000 stokke. I løbet af 2019 er plantet endnu en del. Det er en stor glæde at kunne se hvordan stokke, druer, vin og hele vingården udvikler sig år for år. Vi kan nu også huse mange vingæster i vores gæsterum til rundvisninger, vinsmagninger, møder m.v. 

Vin på stokke, ligeså forskellige som mennesker

Vinene er unikke blandinger fra 11 forskellige sorter af rød og hvidvins-druer. Nogle druer er også krydsninger herimellem, som giver skøn rosévin, mousserende vin m.v. Vinene er meget forskellige - både på grund af vores egne fordringer og på grund af vejrets forskellighed, som giver druerne forskellige smage, grad af sødme, aroma og evner. Vores vine er derfor, ligesom mennesker, vidt forskellige.

Fra jord til bord

Vi vil gerne kunne sælge god vin til forskellige smagsløg og ikke mindst anledninger og typer af mad. Det er derfor ganske vigtigt, at vi oplever stor diversitet i druerne og deres udvikling som er forskellige fra år til år.  Vores passion for vinen er stor og vi håber at kunne glæde gæster på gården med en god snak, dejlig vin og en oplevelse af sydfynsk jordbrug med benene godt plantet i mulden. Vi står for omhu og kvalitet i bedste "fra jord til bord" stil.

Vi inviterer meget gerne gæster indenfor i vores produktion, i markerne og til vinsmagninger. Er vi hjemme, er gårdbutikken også åben. Vil man være sikker på at fange os, er det en god ide at ringe til os inden besøg på tlf. 30286788, 62601128 eller sende en mail på vinfrafyn@gmail.com 

Velkommen til Kimesbjerggaard Vingaard 

Ejerne af Kimesbjerggaard Vingaard

Kirsten og Leif Ganderup