OM VINEN

Vinmarken, Sinebjerg Strand

VI LAVER DANSK VIN MED OMHU

På Kimesbjerggård er målet, at skabe god dansk vin der smager godt. Det kan lyde lidt simpelt, men hvad der smager godt giver glæde. Det er det vigtigste for os. Vi lægger derfor al vores energi i at skabe gode vine. Vi kalder det "omhu"

VI VIL LAVE VIN DER SMAGER GODT

Smag og behag er selvfølgeligt forskellig. Vine er ligeså. Vi producerer hvidvine og rødvine samt rosévin, lavet på forskellige blandinger af druer. Dertil kommer også vores Danske Bobler, som er en mousserende vin, og snapse, produceret i samarbejde med Nordisk Brænderi. Så er der noget at vælge imellem. Forskellige smage til forskellige smagsløg. Vores mål er, at lave vin der smager godt - med individuelle forskelle og oplevelser.

VINSTOKKE PÅ RÆKKER

Vores vinmarker rummer i dag 11 sorter af druer som vi laver alle vores vine af. Nogle blandes, andre laves rent af én sort

De ældste stokke plantedes i 2009. I maj 2017 tilføjede vi 4 rækker Solaris, 200 stk. - 100 Rondo og 50 Leon Millot. Foråret 2018 plantede vi yderligere 400 druer: 4 rækker Mucaris og 4 rækker Bolero. Forår 2019 plantedes 100 Sauvignon Gris. 2 rækker. I 2020 tilkom flere endnu rækker, så vi i dag har to marker ved siden af hinanden.

I alt er der 2250 stokke på vores marker

På nuværende tidspunkt er alle stokke druebærende og en del af høstens udbytte

Danske hvidvinsdruer, Kimesbjerggaard VingaardHvidvinssorterne: Orion - Solaris - Villaris - Felicia - Mucaris - Sauvignon GrisRødvinsdruer, Kimesbjerggaard Vingaard
Rødvinssorterne: Reberger - Rondo - Cabernet Carol - Cabernet Cortis - Leon Millot - Nero - Bolero