OM VINEN

Vinmarken, Sinebjerg Strand

VI LAVER DANSK VIN MED OMHU

På Kimesbjerggaard er målet at skabe god dansk vin der smager godt. Det kan lyde lidt simpelt, men hvad der smager godt giver glæde og det er det vigtigste for os. Vi lægger derfor al vores energi i at skabe gode vine. Vi kalder det "omhu"

VI VIL LAVE VIN DER SMAGER GODT

Smag og behag er selvfølgeligt forskelligt. Vine er ligeså. Vi producerer hvidvine og rødvine samt rosévin, lavet på forskellige blandinger af druer. Dertil kommer også vores Danske Bobler som er en mousserende vin. Så er der noget at vælge imellem. Forskellige smage til forskellige smagsløg. Vores mål er at lave vin der smager godt - med individuelle forskelle og oplevelser.

VINSTOKKE PÅ RÆKKER

Vores vinmarker rummer idag ca. 50 rækker druer på 53 lbm og indeholder 11 sorter

Danske hvidvinsdruer, Kimesbjerggaard VingaardHvidvinssorterne: Orion - Solaris - Villaris - FeliciaRødvinsdruer, Kimesbjerggaard VingaardRødvinssorterne: Reberger - Rondo - Cabernet Carol - Cabernet Cortis - Leon Millot - Nero

De ældste stokke plantedes i 2009. I maj 2017 tilføjede vi 4 rækker solaris, 200 stk. - 100 Rondo og 50 Leon Millot. Foråret 2018 plantede vi yderligere 400 druer: 4 rækker Mucaris og 4 rækker Bolero. Forår 2019 plantedes 100 Sauvignon Gris. 2 rækker. I 2020 er tilkommet flere rækker.